Nárcisz Panzió


Du-te la cuprins

Obiective turistice

Biserica Şumuleu Ciuc

Localitatea Sumuleu Ciuc este un vechi punct de pelerinaj pentru Romano Catolici, descris deja din prima parte a secolului al XV-lea. Pelerinajul de Rusalii este o traditie din 1567. Pelerinajul de Rusalii în Sumuleu Ciuc, este cel mai imporatant eveniment crestin al secuimii. Putem spune că acest evenimet atrage crestinii catolici din întreaga lume.
Apogeul evenimentului este slujba de sâmbătă care începe la ora unu, si este tinut pe poiana muntelui lui Hristos (denumirea locală a muntelui, Sumuleu Mic).
La această slujbă participă sute de mii de crestini din întreaga lume.

InapoiPlayInainte

Memorialul din Siculeni

Acest memorial reaminteste evenimentul sângeros din 1663, când la ordinul reginei Maria Therezia, armata austriacă a masacrat în jur de 400 secui.
Între alte evenimente milenare, secuimea a ridicat acest memorial în amintirea acestui eveniment sângeros.

InapoiPlayInainte

Ghimeş

Pe meleagurile Ghimesului ne întâlnim cu obiceiurile si cultura ceangăilor.
Calea ferată Miercurea-Ciuc Ghimes a fost inaugurată la 18 octombrie 1897.
În Ghimes Făget se află punctul istoric de frontieră estică a imperiului Austro- Ungar.

InapoiPlayInainte

Castelul Lázár din Lăzarea

Perla bazinului din Gheorgheni este acest castel al familiei Lázár, partial terminat în 1532, urmat de o mai largă dezvoltare în secolul XVII.
Este una din cele mai impunătoare resedinte nobiliare din Ardeal. În turnul portii se găseste o inscriptie cu litere gotice din anul 1532 (Cristus Maria 1532).
Castelul este în permanentă renovare, dar marea majoritate a sălilor este accesibil publicului.
Azi Lăzarea este un centru de creatie important pentru artistii plastici din tară. Castelul găzduieste exponatele donate de către artistii participanti la taberele de creatie care se organizează aici. Galeria de Artă "Prietenia" (expozitia de pictură) ocupă cele opt săli mari ai bastionului portii si încăperile din "Sala Cavalerilor".

InapoiPlayInainte

Lacul Roşu şi Cheile Bicaz

Lacu Rosu, este un lac de baraj natural, situat la poalele Muntilor Hăsmasu Mare, in apropiere de orasul Gheorgheni. Este cel mai mare lac natural montan din Romania.
S-a format relativ recent, în cca.1837. după o serie de furtuni si ploi torentiale, din Muntele Ucigasu s-a desprins o bucată si a blocat pârâul Licas, pârâul Oii si pârâul Rosu.
În aval de Lacu Rosu încep Cheile Bicazului, chei în Carpatii Orientali, pe valea râului Bicaz, care fac legătura între Transilvania si Moldova, având o lungime de 8 km, de la Lacu Rosu până la satul Bicazul Ardelean. Un adevărat paradis pentru alpinisti, si nu numai.

InapoiPlayInainte

Băile Harghita

Se află la o altitudine de 1350 m în Muntii Harghitei. A fost renumit de apele minerale si mofetele de gaze naturale.
Din păcate numai mofetele functionează vara, fiind foarte bune în tratamentele bolilor cardio-vasculare.
Apele minerale si clima montană îi oferă caracteristici specifice zonei, iar pe timp de iarnă, zăpada timpurie si pârtiile din zonă dotate cu telescaune, oferă nenumărate posibilităţi iubitorilor sporturilor de iarnă.

InapoiPlayInainte

Corund, Praid şi Sovata

Corund este centrul olăritului din Transilvania.Corund este un exemplu pozitiv al satului secuiesc în dezvoltare, păstrându-si traditiile, bazându-se pe mestesugul olăritului si al artei populare.
În Praid se află cea mai cunoscută mină salină din Transilvania, datând din timpurile romane. Merită de văzut stânca de sare deasupra minei.
În mină functionează un centru de tratament al bolilor astmatice.
Sovata este un centru balneoclimateric, renumit si cunoscut în Europa. Cea mai mare comoară a regiunii este lacul sărat Ursu, un lac heliotermic, unic în Europa.
Cantitatea imensă de sare din acest lac te face să plutesti pe suprafata apei.

InapoiPlayInainte

Lacul Sf. Ana, castelul Bálványos

Lacul Sf Ana este singurul lac vulcanic de această mărime, din Europa. O raritate a naturii care este foarte bine protejată. Se află la o altitudine de 950 metrii, cu apă dulce de puritate foarte ridicată. Mediul înconjurător este foarte protejat pentru că aici se găseste o floră foarte rară si unică în Europa.
Castelul Bálványos este un castel medieval, construit între secolele XI. si XII. Bastionul castelului se află pe 1041 m, cel mai înalt punct al muntelui.
Zidul interior a fost construit în timpul regelui Béla al IV- lea (aprox. 1235), iar zidul exterior construit în timpul regelui Ladislau al IV- lea, între anii 1262- 1290.
Avem o priveliste fantastică de pe turnul castelului, care din păcate a fost partial distrus
de cutremurul din 1970.

InapoiPlayInainte

Alte obiective turistice

  • Frescele bisericii din Racu
  • Mormântul lui Zöld Péter din Racu
  • Casă memorială Tamási Áron din Lupeni
  • Casă memorială Benedek Elek din Bătanii Mici
  • Memorial Gábor Áron din Târgu-Secuiesc
  • Regiunea Kászon
InapoiPlayInainte

Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal